En lyspære er ikke en standard ting

I forbindelse med ren fornøyelseskjøring avsluttes turen som vanlig i garasjen i Bakkebrakka, og når jeg setter blåstål på støtta så plinger det i hovedlyset og det slukker. Litt fasinert av at sykkelen kompenserte med å slå på parklyset og slenge opp en feilmelding i displayet om at lampen gikk.

Neste steg var jo å identifisere en erstatning, og man må jo sette pris på standarder for det var samme type pære på både hoved og langlys. Enkle å få tak i var de også, så da var det «bare» å få tak i en standard erstatning til en H7 12v 55w pære. Nettet søkes, så viser det seg at det er en hel haug med variabler på valg av pære, til og med egne tester for hvilke som som lyser best. Selv sliter jeg med å få for mange valg da erfaring tilsier at på et eller annet tidspunkt blir det likegyldig til vanlig bruk at en pære påståelig lyser 100% bedre enn en standard pære da ingen egentlig standard kan oppgis.

Pærevalg

Pærevalg

Jeg tok en sjefsavgjørelse og overlot den til de profesjonelle, med andre ord dro jeg til den lokale bilbutikken og ba om de beste lyspørene de anbefalte. Det viste seg å være Xenon Max fra Ring til en fornuftig penge, så shopping utført og bytte gjennomført.

Må si meg fornøyd, skiltene vises klart bedre på avstand men nå når den norske sommeren er på vei så er jo egentlig behovet begrenset. Fordelen er at man faktisk vises bedre for sine med-trafikkanter når hovedpæren er sterk. Hær kjæm æ 🙂

Fotonkanon

Fotonkanon

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s